1 min

Naar aanleiding van de uitspraak in de zaak tegen HTC vanwege patentschending in het Verenigd Koninkrijk heeft de rechter enkele documenten openbaar gemaakt. Hieruit valt op te maken dat HTC van plan is om in februari of maart 2014 de opvolger van de HTC One te lanceren.

Gisteren werd bekend dat het Taiwanese HTC vanaf 6 december niet langer de HTC One mini (review) in het Verenigd Koninkrijk mag verkopen, omdat patenten van Nokia worden geschonden. Een mogelijk verkoopverbod voor de HTC One (review) is door rechter Richard Arnold nog niet uitgesproken.


Uit de documenten die door het Gerechtshof openbaar zijn gemaakt, kan worden opgemaakt dat HTC de opvolger van de HTC One in februari of maart van 2014 wil gaan lanceren. Het Finse Nokia heeft bewijzen aangedragen waaruit dit zou blijken. Opvallend genoeg heeft HTC deze bewering niet tegengesproken. Hieruit kan worden verondersteld dat de opvolger van de HTC One met de mogelijke naamgeving HTC One Two of HTC M8 in het begin van 2014 zal verschijnen.

Wat specificaties betreft zal dit toestel naar verluidt voorzien zijn van een Snapdragon 800-processor, een 5 inch 1080p-beeldscherm, 3GB werkgeheugen en draaien op Android 4.4 KitKat (review).