2min

Het nieuwe vlaggenschip van HTC zal eind maart worden gepresenteerd in New York. Dat zegt althans de Twitter-account @evleaks, die het vrijwel altijd bij het rechte eind heeft. Het nieuwe vlaggenschip draagt de codenaam HTC M8 en wordt door sommige media al de HTC One 2 genoemd.

Of HTC inderdaad zijn nieuwe vlaggenschip eind maart zal presenteren blijft afwachten, het bedrijf wenst zelf niet te reageren op deze geruchten. Wel zou het enigszins opvallend zijn als HTC hiervoor kiest. Dit zou betekenen dat het toestel ergens in april zal verschijnen, waarmee het waarschijnlijk lijnrecht tegenover de introductie van de Samsung Galaxy S5 komt te staan. Dit is een strijd die HTC hoogstwaarschijnlijk onmogelijk kan winnen.

Op voorhand lijkt HTC het al af te gaan leggen als puur wordt gekeken naar de uitgelekte specificaties in het geruchtencircuit, het nieuwe vlaggenschip van HTC zou gaan beschikken over een 5 inch Full HD-scherm (1920×1080 pixels) en worden aangedreven door een Snapdragon 800 processor met een kloksnelheid van 2,26 GHz en 3GB aan werkgeheugen. Dit terwijl de Galaxy S5 waarschijnlijk gaat beschikken over een WQHD-scherm (2560×1440 pixels) en een veel krachtigere Exynos-processor.

De nieuwe HTC M8 of HTC One 2 is de opvolger van de HTC One (review) die enorm goed werd ontvangen, helaas voor HTC was het succes niet zo groot als het had kunnen zijn. De fabrikant had veel problemen met het produceren van het toestel, waardoor ongetwijfeld verkopen zijn misgelopen. Voor HTC is het te hopen dat die ellende bespaard blijft bij de introductie van het nieuwe vlaggenschip.

HTC is een van de fabrikanten die in zwaar weer zijn gekomen door de stevige concurrentie op de smartphonemarkt. De fabrikant maakt sinds een half jaar flinke verliezen en ook heeft flink wat toppersoneel het schip al verlaten. HTC snakt naar nieuw succes en als dat uitblijft zal het waarschijnlijk ten prooi gaan vallen aan een andere grotere fabrikant.

Bovenstaande afbeelding is van de HTC One, lees ook de HTC One review.