1 min

In de nieuwe update die binnenkort uitgerold wordt voor het mobiele besturingssysteem Android 4.4 KitKat zullen met name de prestaties van de camera van de Google Nexus 5 flink worden opgeschroefd.

De eerste update voor Android 4.4 KitKat (review) zal binnen enkele dagen worden uitgerold. Deze 4.4.1-versie zal zorgen voor een aantal softwarematige verbeteringen. Aan website The Verge verklaart Android-ontwikkelaar Dave Burke dat met name de camera van de Google Nexus 5 (review) een stuk beter gaat presteren na de software-update.

Bij onze speciale test waarbij we acht high-end smartphone-camera’s testten, kwam de Nexus 5 als minst goed uit de bus. Een update die de kwaliteit verbetert is dus zeker welkom.


Volgens Burke zal de camera van de Nexus 5 op verschillende aspecten beter gaan presteren. Allereerst zal de autofocus zijn verbeterd. De lens zal sneller scherp stellen, waardoor er ook sneller plaatjes mee geschoten kunnen worden. Ook zijn hiermee de witbalans en belichting verbeterd. Bij de huidige software is de afweging gemaakt om kwaliteit boven snelheid te verkiezen.

Met de update zal de Camera-applicatie tevens een seconde sneller opstarten dan momenteel het geval is. Ook is er gesleuteld aan de HDR+-functie, waardoor deze eenvoudiger zal zijn in het gebruik. Overigens zal dit opgaan voor meerdere functies die momenteel vaak bedolven zijn onder meerdere menu’s. Het contrast zal eveneens scherper zijn, waardoor de kleuren meer worden benadrukt.