2min

Hoewel Android 4.4 KitKat naar verwachting later deze maand moet uitkomen, is er tot op heden maar heel weinig bekend over de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Nu lijkt er meer duidelijkheid te zijn over enkele nieuwe functies in Android 4.4, door het opduiken van nieuwe foto’s op de website van Gadget Helpline.

De website gaf aan dat ze erin geslaagd waren om Android 4.4 KitKat te installeren op een Nexus 4-toestel en hebben hier vervolgens screenshots van gemaakt. Overigens lijkt het wel om een hele vroege versie te gaan. Die conclusie kan gemaakt worden doordat de naam KitKat nog niet genoemd wordt in deze versie, waarschijnlijk is het dan ook een versie van voor de tijd dat de naam KitKat aan Android 4.4 gebonden werd. In de screenshots wordt het besturingssysteem nog Key Lime Pie genoemd.


Een opvallende nieuwe functie is de mogelijkheid om met het nieuwe besturingssysteem te betalen. Het ziet ernaar uit dat betalen met NFC ingebouwd zal zijn in Android 4.4, waardoor het niet meer nodig zal zijn om applicaties te downloaden die het mogelijk maken om via deze methode te betalen.


Daarnaast is in de screenshots te zien dat het mogelijk zal zijn om direct een bestand te printen. Dit zorgt ervoor dat je de bestanden die je maakt met een office-applicatie ook vervolgens zonder al te veel moeite kunt afdrukken. Dat is een functie die iOS bijvoorbeeld al langer biedt met AirPrint.


Er is ook gesleuteld aan de camera-applicatie. Zo is in de screenshots te zien dat het mogelijk is om allerlei filters toe te voegen. Dit was bij veel Android-toestellen sowieso al wel mogelijk, maar nu zit het standaard in Android waardoor er door de producent geen aparte applicaties meer geleverd hoeven te worden om ervoor te zorgen dat het mogelijk is om filters toe te voegen.


Qua uiterlijk lijkt er niet al te veel veranderd aan het besturingssysteem. Op sommige plekken worden er net wat andere kleuren gebruikt of zien applicaties er net wat anders uit, maar echt grote veranderingen qua uiterlijk lijken uit te blijven. Wel zullen er een aantal nieuwe Google-apps toegevoegd worden in Android 4.4. Het is natuurlijk wel goed om in gedachte te houden dat het hier waarschijnlijk om een erg vroege versie gaat, die misschien later nog is aangepast.

Naar verwachting zal Android 4.4 KitKat tegelijk met de Nexus 5 op 14 oktober worden aangekondigd. In de galerij zijn de rest van de foto’s van de nieuwste versie van Android te vinden.