2min Devices

Samsung lanceert eerste mSATA SSD van 1TB

De Zuid-Koreaans fabrikant Samsung heeft een nieuwe solid state drive (SSD) gepresenteerd. Het betreft de 840 EVO mSATA SSD met een opslagcapaciteit van 1TB. Hiermee claimt Samsung de eerste mini-Serial ATA SSD te hebben ontwikkeld met zo’n grote opslagcapaciteit.

Deze nieuwe mSATA SSD is zo’n viermaal kleiner dan een 2,5 inch SSD, ondanks de kleinere afmeting zou deze 840 EVO mSATA SSD dezelfde prestaties kunnen leveren als de voorganger, de 840 EVO SATA SSD, die in juli van dit jaar werd gepresenteerd. Overigens zal de 840 EVO mSATA ook in varianten van 120GB, 250GB en 500GB aan opslagcapaciteit verschijnen.

Samsung lanceert eerste mSATA SSD van 1TB
De 840 EVO mSATA SSD bestaat uit vier 128Gb NAND flashgeheugen-sets die geproduceerd zijn op een 10 nanometer-procedé. Het gewicht van de 1TB-versie bedraagt 8,5 gram en heeft een dikte van 3,85 mm. De lees- en schrijfsnelheid bedragen respectievelijk 540 MB/s en 520 MB/s. Tevens kan deze gebruikt worden naast een andere HDD of SSD in een laptop, zolang er maar ruimte is voor een tweede schijf.

De 840 EVO mSATA SDD-lijn zal later deze maand wereldwijd verkrijgbaar zijn. De exacte lanceringsdatum kan per land verschillen, ook is de adviesprijs nog onbekend.

Bron:SamsungTomorrow