1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft vandaag twee nieuwe SSD’s gepresenteerd in de bestaande Samsung SSD 850 series. Het gaat om SSD’s met een capaciteit van 2TB. Tot op heden was 1TB altijd de maximale capaciteit maar die is nu dus verdubbeld.

Samsung heeft vandaag de Samsung SSD 850 Evo 2TB en de Samsung SSD 850 Pro 2TB gepresenteerd. De Samsung 850 SSD-familie is ongeveer een jaar oud en werd destijds gepresenteerd met een maximale capaciteit van 1TB. De prijzen van geheugen zijn door de sterke concurrentie flink gedaald de afgelopen jaren, Samsung is op dit moment marktleider als het aankomt op de productie van nieuwe snelle geheugenchips.

Het bedrijf komt nu dan ook als eerste met een betaalbare 2TB versie van zijn Evo en Pro series. De Samsung SSD 850 Evo met een capaciteit van 2TB krijgt een adviesprijs van 800 dollar, de SSD 850 Pro krijgt een adviesprijs van 1000 dollar. Waarschijnlijk gaan de webwinkels nog wel iets onder die prijzen duiken.

De verwachting is dat de capaciteit van SSD’s de komende jaren verder gaat oplopen en ook de prijzen van hogere capaciteit SSD’s steeds goedkoper gaan worden. Daarmee lijkt het einde van de HDD nu echt in zicht te komen.