1 min

In de nieuwste versie van Facebook’s app voor iOS worden video’s automatisch afgespeeld. Eventueel is het mogelijk om bij de instellingen van de app ervoor te kiezen om dit alleen te doen wanneer de telefoon gebruikmaakt van een WiFi-verbinding.

Steeds meer apps spelen automatisch video’s af van het internet. In eerste instantie startte Vine hiermee, daarna Instagram, nu volgt Facebook ook dit voorbeeld. Een nieuwe iOS-update van de Facebook-app zorgt ervoor dat video’s die in je overzicht staan automatisch worden afgespeeld. Het geluid van de video wordt pas afgespeeld wanneer er op de video wordt geklikt. Voor mensen die bang zijn voor het datalimiet van hun abonnement is het mogelijk om deze functie alleen te gebruiken op het moment dat er verbinding is met een WiFi-netwerk. De mogelijkheid om de functie helemaal uit te zetten is er echter niet.

Hoe fijn de functie is bij het normale browsen is een kwestie van smaak, maar de functie zorgt er ook voor dat filmpjes die bij advertenties horen automatisch worden afgespeeld. Dit zorgt ervoor dat je veel meer met de advertenties wordt geconfronteerd dan voorheen. Facebook kondigde dit overigens al enige tijd terug aan.

Gebruikers die de nieuwste versie van de Facebook-app al gebruiken melden dat bij sommigen de optie om video’s alleen automatisch af te spelen bij een verbinding met een WiFi-netwerk uit staat, terwijl anderen de optie standaard juist al aan hebben staan.