1 min

Microsoft zal de Modern UI in het mobiele besturingssysteem Windows Phone 9 laten varen. Dat verklaarde de Russische blogger Eldar Murtazin gisteren via zijn Twitteraccount.

Wanneer de Russische blogger Eldar Murtazin met een bewering komt, mag dit in de regel als redelijk betrouwbaar worden opgevat. Gisteren tweette Murtazin dat er een grote verandering aan zit te komen in Windows Phone 9. Deze onaangekondigde nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Microsoft zal naar verluidt in de tweede helft van 2014 verschijnen.

De belangrijkste verandering zal zijn dat Microsoft de bekende tegeltjes die deel uitmaken van de Modern UI zal weglaten. Deze tegels zijn momenteel dominant in het uiterlijk en de besturing van alle Windows Phone-apparaten. Er wordt volgens Murtazin gekozen voor een andere interface. Wel zal de gebruiker de mogelijkheid hebben om de Modern UI optioneel toe te passen.

Een eveneens opmerkelijke bewering is dat Microsoft de RT-versie van Windows zal worden samengevoegd met Windows Phone, tot Windows Phone 9. Hiermee lijkt Microsoft een mobiel besturingssysteem voor zowel smartphones als tablets te creëren.

Of het wegwerken van de Modern UI ook zal gebeuren bij een komende versie van Windows is niet geheel zeker. Wel duiden meerdere geruchten erop dat het komende jaar grote veranderingen zullen plaatsvinden voor Microsoft én Windows. Zo zou ook het traditionele startmenu mogelijk uit de as herrijzen.