1 min

Uit een recentelijk verschenen resultaat van de benchmarksoftware GFXBench is een Samsung-toestel opgedoken dat beschikt over een scherm met een 2K-resolutie. Mogelijk gaat het hier om de nog onaangekondigde Galaxy S5.

De afgelopen weken zijn er steeds meer geruchten verschenen over de specificaties en fysieke eigenschappen van de opvolger van de Samsung Galaxy S4. Deze Galaxy S5 zal volgens eerdere geruchten beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800-chipset, een 16 megapixel-camera en 3GB werkgeheugen.

Uit de resultaten van GFXBench blijkt dat deze Samsung met de codenaam SM-G900S beschikt over een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels, ofwel een 2K-resolutie. Over de precieze schermgrootte is nog niet veel bekend, dat wordt niet in de specificaties opgenomen. Wel zou Samsung naar verluidt werken aan een OLED-scherm met een 2K-resolutie. Uit GFXBench kan behalve de 2K-resolutie van het beeldscherm ook worden opgemaakt dat dit Samsung-toestel is uitgerust met Android 4.4 KitKat (review).

Eerdere geruchten wezen erop dat de Zuid-Koreaanse fabrikant mogelijk twee verschillende versies van de Galaxy S5 gaat uitbrengen. Eén hiervan zou voorzien zijn van een metalen behuizing en een flexibel OLED-scherm, de ander zou een plastic afwerking en een niet-flexibel OLED-scherm krijgen.