1 min

Volgens de Chinese Blogsite WPDang zal de Surface Mini-tablet Kinect-achtige technologie aan boord hebben. Hierdoor wordt het mogelijk om via gezichts- en handherkenning de tablet aan te sturen.

WPDang, een Chinese blogsite, heeft aangegeven uit een anonieme bron vernomen te hebben dat de Surface Mini zal beschikken over hetzelfde type technologie dat eerder ook werd gebruikt in de Kinect-camera. Hierdoor zou het voor de Surface Mini mogelijk zijn om gezichten en handen te kunnen herkennen. De bron gaf ook aan dat de technologie soepeler zou werken dan die van Samsung’s Galaxy S4 (review) en Note 3 (review).

Behalve de nieuwe Kinect-achtige functie die gebruikt zal worden in de Surface Mini, wist WPDang nog meer informatie te geven over de specificaties van de Surface Mini. Zo wordt aangegeven dat de Surface Mini uitgerust zal zijn met een scherm met een grootte van 8 inch, terwijl het wel de 1080p-resolutie van de grotere broer van het apparaat behoudt. Het apparaat gaat beschikken over een Intel Bay Trail-processor (hands-on) en zal standaard uitgerust zijn met Windows 8.1 (review). Eventueel komt er nog een goedkopere versie van de Mini uit, die gebruik zal maken van een ARM-processor en zodoende ook Windows 8.1 RT.

Er is op dit moment nog geen officiële datum bekend waarop de Surface Mini uit zal komen. Mary Jo Foley van ZDNet gaf echter aan dat het apparaat uitgesteld is naar de lente van 2014.