1 min

Hoewel het er mogelijk nooit echt van zal komen, was Microsoft wel degelijk bezig met de introductie van een kleine Surface-tablet. Neowin mocht al eens aan de slag gaan met een prototype en heeft een hands-on gepubliceerd.

Volgens Neowin was de kleine tablet voorzien van een scherm van 8 inch, met relatief grote bezels eromheen. Het is niet duidelijk wat voor resolutie op het scherm weer wordt gegeven. Ook de gebruikte processor is niet volledig gespecificeerd, maar het ging wel om een Snapdragon-chip van Qualcomm. Dat betekent eveneens dat het systeem draait op Windows RT. Verder was er 1GB werkgeheugen, een USB-poort en een microSD-lade.

Helaas publiceert Neowin geen foto’s van de Surface mini, het uiterlijk van de kleine tablet wordt beschreven als "een kleine Surface Pro 3". De kenmerkende stylus was aanwezig, maar de even zo bekende uitklapbare standaard was in een bijpassende hoes verwerkt. De stylus moest eveneens in deze hoes worden gestoken.

Microsoft stond op het punt om de Surface mini op de markt te zetten, maar nam op het laatste moment het besluit dit niet te doen. De tablet zou niet voldoende onderscheidend zijn om zich op de markt staande te houden, waardoor alleen de Surface Pro 3 (review) werd gepresenteerd.