1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft goedkeuring gekregen voor een eerder ingediende aanvraag voor een patent. Het betreft hier een patent dat de werking en techniek beschrijft van een computer met een ingebouwde geavanceerde projector.

Regelmatig duiken er nieuwe goedkeuringen op van aangevraagde patenten van technologiebedrijven. Zo werd er gisteren een goedgekeurde aanvraag van Apple gepubliceerd door het Amerikaanse patentbureau. Het betreft hier een patent dat de techniek beschrijft van de werking van een computer met een ingebouwde projector. Dit is overigens niet de eerste keer dat we een dergelijke aanvraag van Apple zien.

In het patent wordt beschreven dat een geïntegreerde projector ieder geschikt oppervlak kan gebruiken om beelden op te projecteren. Er hoeft niet niet een speciaal doek of scherm gebruikt te worden. Tevens biedt de projector flexibiliteit wat betreft afstand tot het projectievlak, afmeting van het geprojecteerde en afstand tot de randapparatuur. Het aantal benodigde kabels zou geminimaliseerd kunnen worden tot enkel een stroomkabel voor de computer.


Opmerkelijk is dat de geïntegreerde projector op een relatief korte afstand van een het projectvlak gepositioneerd kan worden. Zo beschrijft het patent dat zelfs wanneer deze afstand minder is dan 38 centimeter, de projector alsnog in staat is om een beeld te projecteren met een diagonaal van een meter.

Zoals vaker het geval met goedgekeurde patenten, is het de vraag of en wanneer de gepatenteerde techniek daadwerkelijk zal worden toegepast in een product.