2min Devices

Patent wijst op MacBook met tweezijdig scherm

Een vandaag door het Amerikaanse patentenbureau goedgekeurd patent van Apple beschrijft een MacBook die kan worden opgeladen met zonne-energie. Ook kan de achterzijde van het hoofdscherm dienst doen als secundair scherm.

Regelmatig duiken er nieuwe goedgekeurde patenten op van fabrikanten. Hoewel er doorgaans revolutionaire ideeën tussen zitten, kan het lang duren voordat dergelijke technologie daadwerkelijk wordt toegepast. Regelmatig worden patenten zelfs helemaal niet toegepast.

De laatste tijd zijn er meerdere patenten van Apple verschenen, die betrekking hebben op de toepassing van de zon als krachtbron. Meest recentelijk is een patent goedgekeurd dat een MacBook beschrijft die gebruik kan maken van de zon als energiebron.

Ook is deze MacBook voorzien van een tweezijdig beeldscherm, waarbij de achterzijde van het hoofdscherm als secundair scherm dienst doet. Dit secundaire scherm zal zowel bepaalde aanraakgevoelige besturing mogelijk maken, als zonnecellen bevatten.

Patent wijst op MacBook met tweezijdig scherm
Hierbij zou de achterzijde van het beeldscherm zijn voorzien van een bepaalde elektrochemisch glas, dat indien gewenst lichtdoorlatend kan zijn. Ook zou het bekende Apple-logo op de achterzijde middels LED-verlichting zichtbaar zijn, in tegenstelling tot de huidige modellen waarbij het logo bestaat uit een doorschijnend laagje plastic met daarachter verlichting.

Bijzonder is dat gekozen kan worden om specifieke gedeeltes van het secundaire beeldscherm te gebruiken. Zo kan bijvoorbeeld een klein specifiek gedeelte van het oppervlakte aangewezen worden om als LCD-schermpje dienst te doen.

Bron:USPTO