Apple heeft middels een persbericht zojuist bekendgemaakt dat de verkoop van de nieuwe Mac Pro morgen van start zal gaan. De Mac Pro is zowel intern als extern volledig vernieuwd.

Er zijn door Apple twee basisversies van de Mac Pro samengesteld, met respectievelijk een prijs van 3.049 en 4.049 euro. Via maatwerk zijn de systemen nog verder aan te passen, indien gewenst. De Mac Pro kan vanaf 19 december besteld worden via de website van Apple, maar ook in de winkels in Amsterdam en Haarlem. Ook kunnen "bepaalde" resellers de Mac Pro bestellen.

De eerste versie beschikt over een quad-core Intel Xeon E5-processor, die tikt op 3,7 GHz en beschikt over 12GB werkgeheugen. Verder heeft het systeem twee AMD FirePro D300 grafische kernen met elk 2GB werkgeheugen en 256GB PCI-opslag.

De duurdere variant heeft eveneens een Intel Xeon E5-processor, maar hierbij is de kloksnelheid 3,5GHz en zijn er zes rekenkernen beschikbaar. De AMD FirePro D500-kernen beschikken in dit geval over 3GB werkgeheugen en er is 16GB werkgeheugen beschikbaar. De schijfruimte bedraagt eveneens 256GB.

De systemen beschikken over zes Thunderbolt 2-poorten, vier USB 3.0-poorten, 2 LAN-poorten en een HDMI-aansluiting. Er kunnen zes Thunderbolt-schermen aangesloten worden, of drie 4K-schermen. Meer technische specificaties vind je op de site van Apple.