Op Apple’s website wordt aangegeven dat de Mac Pro in december gelanceerd wordt, maar een precieze datum wordt niet gegeven. De Duitse winkel Conrad Electronics geeft echter aan dat de Mac Pro op 17 december in de winkel zal liggen.

Tijdens een recent media-evenement van Apple werd de Mac Pro gepresenteerd aan het publiek. Behalve een erg opvallend uiterlijk, wist de nieuwe Mac Pro ook indruk te maken door de specificaties. Er werd echter niet verteld wanneer we precies naar de winkel zouden kunnen gaan om het apparaat te kopen. Specifieker dan december 2013 wilde Apple niet zijn.

Nu lijkt er voor het eerst een specifiekere datum genoemd te worden. Het Duitse Conrad Electronics weet namelijk te melden dat de Mac Pro vanaf 17 december beschikbaar zal zijn. Deze datum klinkt aannemelijk.

Bij de Mac Pro gekozen worden tussen een versie met een quad-core 3.7 GHz Intel Xeon E5-processor of een versie met een 6-core 3.5 GHz Intel Xeon E5-processor. Deze laatste heeft een Turbo-mode waardoor een kloksnelheid van 3.9GHz behaald kan worden. Daarnaast is het mogelijk om allerlei onderdelen te vervangen door betere componenten.

Beide versies kunnen maximaal 64GB werkgeheugen aan en maken gebruik van een Dual AMD FirePro grafische processor. Het apparaat ondersteunt maximaal drie 4K-schermen en kan optioneel uitgerust worden met een 1TB SSD. Uiteraard zal de Mac Pro standaard uitgerust zijn met Mac OS X 10.9 Mavericks (review).

Als Apple er inderdaad voor kiest om in december nog een product uit te brengen, zou het natuurlijk wel heel raar zijn als het bedrijf daarmee helemaal tot de feestdagen wacht. Tijdens de feestdagen is Apple er bijna van gegarandeerd dat de verkopen tijdens de eerste dagen goed zullen zijn, mits er voldoende voorraad beschikbaar is.