Tijdens het Mobile World Congress zal Samsung op de proppen komen met ene opvolger van de Galaxy Gear-smartwatch. Ook komt de Zuid-Koreaanse fabrikant met een fitness accessoire, dat Galaxy Band zal heten. De MWC-beurs vindt eind februari plaats in de Spaanse stad Barcelona.

Samsung lijkt in het begin van 2014 vol in de aanval te gaan. Naar verluidt komt het Koreaanse merk onder andere met vier tablets, een goedkope variant van de Galaxy Note 3 (review). Daarnaast worden de eerste Tizen-smartphones tijdens de MWC-beurs getoond, dat heeft Samsung reeds bevestigd. Het lijkt erop dat tijdens die beurs ook de Galaxy Gear 2 en Galaxy Band worden getoond.

De opvolger van de Galaxy Gear (review) moet sowieso in 2014 op de markt komen, maar dat de smartwatch mogelijk al tijdens de MWC getoond wordt is toch onverwachts. Twee bronnen hebben bevestigd dat Samsung hard werkt om het slimme horloge tijdens de MWC te kunnen tonen. Het is onduidelijk wat voor wijzigingen Samsung aan het product heeft gemaakt, wel wordt de integratie van een flexibel OLED-scherm verwacht.

De Galaxy Band is een fitness- en gezondheidsaccessoire dat de fysieke gesteldheid van een lichaam kan monitoren. Hierbij wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van sensoren die de bloeddruk en hartslag vaststellen.