2min

Als we ZDNet Korea mogen geloven dan zou Samsung overwegen om de volgende Galaxy Gear een stuk goedkoper te maken dan de eerste uitvoering. Samsung zou namelijk bang zijn voor concurrentie van Apple’s iWatch en zou de Galaxy Gear 2 daarom zo sterk mogelijk willen positioneren. De grote vraag is alleen of er überhaupt wel een iWatch komt?

Aziatische bronnen hebben aan ZDNet Korea laten weten dat Samsung een beetje bang is voor de komst van Apple’s iWatch en dat het bedrijf er alles aan doet om de volgende Galaxy Gear zo sterk mogelijk te positioneren. De eerste Galaxy Gear was een matig succes, maar gezien het een compleet nieuw soort product is, ook weer niet zo vreemd. Techzine heeft de eerste Galaxy Gear ook aan een review onderworpen en wij kwamen tot de conclusie dat Samsung weliswaar een van de eerste is met een horloge als accessoire voor je smartphone, maar dat er nog genoeg te verbeteren valt. Ook vonden wij de prijs wat aan de stevige kant, Samsung doet er dus alleen maar goed aan deze te verlagen.

Of het horloge als accessoire voor je smartphone ooit een echt groot succes gaat worden, is op dit moment moeilijk te zeggen, het heeft zo zijn voor en nadelen. Verwacht wordt dat Samsung aan het einde van de maand zijn nieuwe Galaxy Gear 2 zal presenteren tijdens de Mobile World Congress. Wanneer en of Apple met een iWatch komt is vooralsnog gissen, op basis van de overnames die Apple heeft gedaan en het personeel dat het in dienst heeft genomen kan wel worden vastgesteld dat Apple ergens aan werkt. Apple lijkt te werken aan een product dat in staat is je gezondheid en sportactiviteiten beter in de gaten te houden, of we dat gaan terugzien in een horloge dat is onduidelijk. Misschien heeft Apple wel hele andere plannen en lachen ze om de geruchten van een iWatch.

De komst van een Apple iWatch kan, hoewel Samsung daar kennelijk bang voor is, ook bijdragen aan de populariteit van een horloge als smartphone-accessoire, waardoor Samsung er alsnog meer van gaat verkopen.

Lees de review van de eerste Samsung Galaxy Gear.