1 min

Volgens Business Insider is Samsung van plan om tijdens het Mobile World Congress met een ronde smartwatch op de proppen te komen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou zoals al vaker is beweerd ook twee versies van de Galaxy S6 tonen.

Tijdens het Mobile World Congress zal Samsung naar verluidt op de proppen komen met diens eerste smartwatch met een rond scherm. Daarmee gaat de Zuid-Koreaanse fabrikant de concurrentie aan met Motorola en LG, deze bedrijven hebben met respectievelijk de Moto 360 (review) en G Watch R al een smartwatch met een rond scherm in het assortiment.

Op welk besturingssysteem de ronde smartwatch van Samsung zal draaien is op dit moment nog onbekend, maar Business Insider rekent op Tizen omdat Samsung dit systeem in het verleden ook veelvuldig heeft gebruikt voor smartwatches. Dat is natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

Ook komt Samsung tijdens diezelfde beurs met twee varianten van de Galaxy S6. Dit is al vaker beweerd: Samsung zou een normale en gebogen variant van de smartphone uit de doeken willen doen. Business Insider meldt verder weinig details, maar merkt wel op dat de normale versie "gemaakt is van metaal". De nieuwsbrenger is er echter niet zeker van of de gehele behuizing van metaal wordt gemaakt.

Een woordvoerder van Samsung wilde tegenover Business Insider niet reageren op de beweringen.