min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen zondag maakte het Zuid-Koreaanse LG bekend dat de toekomstige smartphones standaard zullen worden uitgerust met de zogenaamde KnockOn-functie. Bestaande toestellen uit de L II-serie krijgen ook een upgrade, waarmee deze functie wordt geïntroduceerd.

Deze mogelijkheid zal beschikbaar worden gesteld met een software-update die vanaf januari zal worden uitgerold voor bestaande toestellen in de L II-serie. De KnockOn-functie werd voor het eerst toegepast in de LG G2 (review). Ook de LG G Pad 8.3 en de G Flex zijn al voorzien van deze functie.

Dankzij deze functie kan een toestel worden in- en uitgeschakeld door tweemaal op het beeldscherm te tikken. Hiermee wordt een alternatief geboden voor de bekende aan/uit-knop die zich doorgaans aan de zijkant van een toestel bevindt, of aan de achterzijde zoals bij de nieuwe LG-toestellen.

LG-topman Jong-seok Park verklaart: "KnockOn is een karakteristiek van LG’s nieuwe gebruiksinterface en het resultaat van de combinatie van de meest recente mobiele technologie met inzicht in gebruiksgemak. Niemand had ooit verwacht dat de aan/uit-knop verbeterd zou kunnen worden. Totdat onze ontwikkelaars bedachten dat het beeldscherm als één grote aan/uit-knop gebruikt zou kunnen worden."