2min

LG heeft in Zuid-Korea een nieuwe smartphone gepresenteerd, genaamd V10. Deze smartphone beschikt over een frame van roestvrijstaal en een achterkant die gemaakt is van een soort silicone, LG noemt het Dura Skin. Hierdoor is het toestel schokbestendig en kan de gebruiker het toestel rustig laten vallen. Tot slot beschikt het toestel over twee beeldschermen aan de voorzijde, een voor normale weergaven en een voor notificaties.

LG heeft een unieke smartphones ontwikkeld, niet alleen is het toestel gemaakt van stevige materialen zodat deze schokbestendig is en tegen een stootje kan, ook beschikt het toestel over niet één maar twee schermen. Aan de voorkant is een normaal scherm te vinden van 5,7 inch met een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarboven zit echter nog een klein langwerpig scherm van 2,1 inch waarop notificaties kunnen worden getoond, de resolutie van dat scherm is 1040 x 160 pixels.

LG probeert weer eens wat nieuws, of er een markt is voor dit toestel is moeilijk in te schatten, maar bij sommige bedrijven zal een toestel met verbeterde bouwkwaliteit zeker welkom zijn. Het feit dat notificaties en het weer op een apart scherm worden getoond is een leuke innovatie, maar waarschijnlijk niet meer dan dat. Volgens LG kan je het toestel laten vallen tot 1,2 meter. Het bedrijf heeft zelf verschillende testen gedaan en van die hoogte overleefd het toestel het.

LG heeft aan de binnenkant een Snapdragon 808-chip geplaatst in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. DE opslagcapaciteit is 64GB en deze is uitbreidbaar via een microSD-slot tot 2TB. De accu van het toestel kan ook worden verwisseld en de capaciteit bedraagt 3000 mAh.

Aan de achterzijde is een 16 megapixel camera te vinden met een diafragma van f/2.0. Ook zijn daar de bekende knoppen van LG te vinden onder de camera, om het volume aan te passen en de stand-by-knop. De stand-by knop dubbelt hier echter als vingerafdrukscanner. Aan de voorkant heeft het bedrijf twee vijf megapixel camera’s geplaatst waarmee je een breedbeeld selfie kan schieten.

LG kiest ervoor het toestel vooralsnog alleen in Zuid-Korea uit te brengen. Daarna volgen nog enkele Aziatische landen en het Midden Oosten. Het succes zal uiteindelijk bepalen of we het toestel ook in Nederland of België gaan terugzien.