LG is erin geslaagd om een vingerafdrukscanner te ontwikkelen die achter het scherm kan worden geplaatst, hierdoor kan de vingerafdruk worden gescand door simpelweg je vinger op het scherm te leggen. De module die achter het scherm wordt geplaatst is slechts 0,3mm dik en voldoet daarmee aan de eisen van veel smartphonefabrikanten die de toestellen zo dun mogelijk willen maken.

Waarschijnlijk gaat de aparte knop met vingerafdrukscanner op smartphone de komende jaren weer verdwijnen, LG is er namelijk in geslaagd om de vingerafdrukscanner in het scherm te integreren. Hierdoor kan de vingerafdruk gewoon door het scherm worden gescand.

Aangezien je je smartphone vrijwel altijd met je vingers bedient is een geïntegreerde vingerafdrukscanner uitermate handig. Het wachten is natuurlijk op de eerste smartphone met ingebouwde vingerafdrukscanner. LG heeft net zijn nieuwe vlaggenschip geïntroduceerd dus het is even afwachten in welk toestel we deze innovatie gaan terugzien. LG wil de technologie binnen een jaar op de markt brengen en zou met verschillende partijen in gesprek zijn. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Apple ervoor kiest om deze technologie af te nemen voor de nieuwe iPhone 7, het kan ook zijn dat LG zelf de eerste fabrikant is met een tweede vlaggenschip, later dit jaar.