1 min

TP Vision heeft met een persbericht bekendgemaakt dat diens nieuwe televisies voorzien zullen worden van Android. TP Vision heeft een licentie bij Philips om de merknaam van de Nederlandse fabrikant te gebruiken op diens televisies.

Nieuwe Smart TV’s van Philips zijn voortaan uitgerust met Android, in combinatie met een onbekende quad-core processor. Met behulp van Android kunnen gebruikers uiteraard de bekende Android-applicaties gebruiken, maar via de Google Play Store kan ook een schat aan nieuwe applicaties worden geïnstalleerd.

Hoewel Android de software van Philips zal vervangen, zullen bestaande apps van Philips wel terugkomen op de nieuwe televisies. Volgens TP Vision komt de focus bij het aanbod te liggen op spellen. In eerste instantie worden de televisies voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, het is ook mogelijk om de apparaten aan te sturen met een controller die via USB wordt aangesloten.

De eerste modellen met Android moeten in het tweede kwartaal van dit jaar uitgebracht worden in Europa, het gaat dan om de duurdere televisies met Ambilight. Volgend jaar zal de meerderheid van de nieuwe televisies zijn voorzien van de software van Google.