1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung en LG overwegen Google’s Android te adopteren voor nieuwe modellen. Aangezien Google onlangs een nieuwe uitgave, Google TV, heeft aangekondigd, gaat het naar alle waarschijnlijkheid om dit besturingssysteem.

Sony heeft inmiddels aangekondigd dat het Google TV zal gaan gebruiken in modellen die deze herfst op de markt komen. Samsung zou graag de concurrentie aan gaan met Sony. LG is er nog niet uit, het bedrijf vreest voor een nieuwe monopolie-positie van de zoekgigant. Al is de aanleiding van de aankondigingen waarschijnlijk terug te vinden bij de aankondiging van de nieuwe Apple TV.

Google TV werd in mei aangekondigd. Het besturingssysteem is gebaseerd op Android 2.1 en kan in verschillende apparatuur als TV’s en Blu-ray-spelers worden verwerkt om webcontent te integreren in media die wordt afgespeeld.

Samsung maakte terloops ook nog bekend dat het bedrijf het erg goed doet wat betreft verkopen van televisies. De gestelde doelen voor het jaar zullen naar alle waarschijnlijkheid behaald worden.