Samsung en BMW hebben op de CES-beurs een samenwerking aangekondigd, waardoor het mogelijk wordt om met je Samsung Galaxy Gear onderdelen van je auto te besturen. Het gaat om een test en het is niet duidelijk of dit in de toekomst ook mogelijk moet worden voor de consument.

Samsung en BMW hebben op de CES samengewerkt om de mogelijkheden van de Samsung Galaxy Gear en andere type apparaten te laten zien. Op de beurs is een BMW i3 te vinden, dit is een elektrische auto. Het is met deze auto mogelijk om via een aangesloten Samsung Galaxy Gear-smartwatch allerlei verschillende handelingen uit te voeren.

Enkele voorbeelden van dingen die mogelijk zijn:

  • Kijken hoeveel kilometer er op de teller staat
  • Op afstand kijken of de ramen en deuren dicht zijn
  • De temperatuur in de auto aanpassen
  • Het navigatiesysteem instellen

Op de beurs is te zien hoe Samsung met een combinatie van de BMW i3, Samsung Galaxy Gear (review) en de Samsung Galaxy Note 3 (review) de mogelijkheid heeft om via de Galaxy Gear interactie te hebben met de auto.

Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk waarom Samsung de mogelijkheid op de CES laat zien. Het bedrijf wil niet bevestigen of deze dienst op de markt gebracht zal worden. Het lijkt op dit moment puur bedoeld om de connectiviteit tussen een auto en Galaxy Gear te tonen.