Al langere tijd gaan er geruchten dat Samsung de Galaxy S5 zal uitrusten met een 64bit Exynos 6-processor. Uit tweets van de officiële Twitteraccount van Samsung Exynos kan worden opgemaakt dat er gedurende het naderende CES-evenement groot nieuws gebracht zal worden. Inmiddels wordt al gerekend op twee chipsets.

CES, één van de grootste beurzen op het gebied van consumentenelektronica, staat voor de deur. Deze beurs zal plaatsvinden tussen 7 en 10 januari in Las Vegas. Als opwarmertje maakte Samsung op haar officiële Exynos-Twitteraccount alvast bekend dat er belangrijk nieuws zal worden aangekondigd.

Naar verluidt zal Samsung de Exynos 6-chipset aankondigen. Deze chipset is gebaseerd op een 64bit-architectuur van ARM en bevat acht rekenkernen. De Exynos 6-chipset zal vermoedelijk worden toegepast in de Galaxy S5. De rekensnelheid zal 1,53 keer sneller zijn dan de populaire Qualcomm Snapdragon 800-chipset.

Ook zou Samsung mogelijk werken aan een geheel zelf ontworpen Exynos S-processor. Hoewel over deze chipset nog weinig bekend is, wordt verondersteld dat deze 1,43 keer sneller is dan de Qualcomm Snapdragon 800-chipset.