Sony heeft vandaag twee nieuwe toestellen met een vriendelijk prijsje geïntroduceerd. De toestellen zijn beide op multimedia gericht, met beide een net iets andere focus.

Sony Xperia T2
Sony heeft een nieuw toestel gepresenteerd dat opvalt doordat het is uitgerust met een 720p OLED-scherm van 6 inch. De naam van het toestel is Sony Xperia T2 Ultra en de Japanse fabrikant van elektronica geeft aan dat het toestel speciaal gemaakt is voor het afspelen van multimedia.

Het toestel beschikt over een Snapdragon MSM8928-chipset met een quad-core 1,4 GHz-processor en 4G-ondersteuning. Verder is er voorzien in een werkgeheugen van 1GB. De Sony Xperia T2 Ultra wordt standaard geleverd met 8GB opslagcapaciteit, wat uit te breiden is door middel van een microSD-kaart van maximaal 32GB.

Om ervoor te zorgen dat de batterij niet te snel leeg is, beschikt het toestel over een 3.000 mAh batterij. De Xperia T2 Ultra draait op Android en is in tegenstelling tot de Z-serie niet water- en stofbestendig.

Sony Xperia E1
Behalve bovenstaande toestel heeft Sony ook de Xperia E1 aangekondigd. Dit toestel valt voornamelijk op doordat het is uitgerust met een 100db-speaker. Hiermee richt Sony zich op de prijsbewuste muziekliefhebber.

De Sony Xperia E1 beschikt over een 4 inch-scherm dat een resolutie kan weergeven van 800 bij 480 pixels. Het apparaat maakt gebruik van een 1,2 GHz dual-core processor, 512MB werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. In tegenstelling tot de Sony Xperia T2 zal dit toestel geen gebruik kunnen maken van 4G.

Beschikbaarheid
Beide toestellen zijn in de kleuren wit, zwart en paars te koop. De Sony Xperia T2 Ultra heeft een adviesprijs van 399 euro, terwijl de Sony Xperia E1 te koop zal zijn voor 149 euro. Op dit moment is er nog geen lanceerdatum bekend voor de Benelux.