2min Devices

Sony presenteert budget Xperia E5-smartphone

Sony heeft vandaag de Sony Xperia E5-smartphone gepresenteerd, een budget-toestel met een 5 inch scherm. Sony kiest ervoor om naast de geplande X-serie deze zomer ook een goedkope E5 op de markt te brengen. Met een adviesprijs van 199 euro is dat zeker gelukt.

De Sony Xperia E5 is een budget-toestel en dat zien we ook terug in de specificaties. Weliswaar een scherm van 5 inch maar de schermresolutie is met 1280 x 720 pixels niet heel speciaal. Aan de binnenkant is gekozen voor een MediaTek-processor, een quadcore-model met vier Cortex A53-rekenenkernen en een kloksnelheid van maximaal 1,3 GHz. De grafische prestaties moeten komen van een Mali T720MP2-gpu. Verder is er 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Ook is er nog een microSD-slot toegevoegd.

Van de prestaties moet niet al teveel verwacht worden, maar dat Sony er standaard 16GB aan opslagcapaciteit in stopt is zeer netjes. De camera’s op het toestel zijn van eigen makelij, aan de achterzijde is er een 13 megapixel camera geplaatst en aan de voorzijde een 5 megapixel camera, maar dit zullen niet de topmodellen van Sony zijn.

Het toestel komt in juli op de markt met een adviesprijs van 199 euro in de kleuren zwart en wit. Wij gaan er vanuit dat de webshops hier nog wel wat tientjes vanaf gaan schaven.