Sony heeft bekendgemaakt dat de Xperia E1 vanaf vandaag in de winkelschappen ligt. Deze smartphone moet de onderkant van de markt aanspreken en heeft daarom een adviesprijs van 129 euro.

Het Japanse Sony kondigde de Xperia E1 al begin januari aan en het heeft dus wel even geduurd voordat de verkoop wordt afgetrapt. Nu is het echter zo ver, opvallend is ook dat de adviesprijs is gezakt, in eerste instantie gold een adviesprijs van 149 euro.

Sony richt zich met de Xperia E1 op gebruikers die graag muziek luisteren. De speaker in de smartphone is in staat om 100 decibel voort te brengen. Sony levert tevens 30 dagen toegang tot Music Unlimited mee. De Xperia E1 draait op Android 4.3 Jelly Bean, een update naar Android 4.4 KitKat is beloofd.

Verder bevat de Xperia E1 een scherm van 4 inch met een resolutie van 800 bij 480 pixels, tevens is er een dual-core processor die tikt op 1,2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 512MB en er is 4GB aan interne opslagcapaciteit die nog verder kan worden uitgebreid middels een microSD-kaart van maximaal 32GB.

De Sony Xperia E1 is beschikbaar in de kleuren paars, wit en zwart en heeft een adviesprijs van 129 euro. In Techzine’s prijsvergelijker vind je het model momenteel alleen nog zonder prijs terug. Nu de verkoop is begonnen zal dit spoedig veranderen.