2min Devices

Sony Xperia E3 biedt design en 4G voor een zacht prijsje

De Sony Xperia E3 is gisteren in Berlijn gepresenteerd. Het toestel is voorzien van een ontwerp dat doet denken aan Sony’s hoogwaardige Z-serie, maar de smartphone gaat voor een aanzienlijk lagere prijs over de toonbank.

De Xperia E3 is voorzien van ondersteuning voor 4G, wat rond dit prijspunt nog zeker niet gebruikelijk is. Het scherm heeft een grootte van 4,5 inch en toont 480 bij 854 pixels. Sony kiest voor de bescherming van gehard glas. De Xperia E3 wordt vanuit de fabriek voorzien van Android 4.4 KitKat, de meest recente versie van Google’s besturingssysteem.

Sony Xperia E3 biedt design en 4G voor een zacht prijsje Sony Xperia E3 biedt design en 4G voor een zacht prijsje

Verder is er een Snapdragon 400-chipset met een quadcore 1,2 GHz-processor en 1GB werkgeheugen. Het toestel heeft 4GB opslagruimte en biedt de mogelijkheid om een microSD-kaartje te gebruiken. De camera’s schieten foto’s in 5 en 0,3 megapixel, video’s neemt de achtersta camera in Full HD op.

Wat het ontwerp betreft doet de Xperia E3 veel denken aan de Xperia Z3-reeks die Sony gisteren eveneens uit de doeken deed. In tegenstelling tot de toestellen uit die serie is de Xperia E3 niet voorzien van een metalen behuizing of bescherming tegen water, dat zou de prijs flink hebben verhoogd. Sony benadrukt wel dat de behuizing van de Xperia E3 ontworpen is om krassen zoveel mogelijk te voorkomen.

Sony zal de Xperia E3 in de herfst uitbrengen, de adviesprijs bedraagt 169 euro. De smartphone komt beschikbaar in de kleuren groen, koper, wit en zwart.