Over iets meer dan een maand staat het Mobile World Congress 2014 gepland. Facebook-icoon Mark Zuckerberg zal dit evenement met een keynote openen, op 24 februari.

Er wordt steeds meer bekend over wat er op het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) verwacht kan worden. Dit evenement vindt zoals elk jaar plaats in Barcelona, dit jaar van 24 tot en met 27 februari. Bekend is geworden dat Facebook-medeoprichter Mark Zuckerberg met een keynote dit evenement zal openen.

Zuckerberg zal op het podium verschijnen samen met David Kirkpatrick, schrijver van het boek The Facebook Effect. Dat Zuckerberg op een dergelijk evenement de openingsspeech houdt duidt eens te meer op de focus die Facebook op mobiele telefonie legt.

Een jaar geleden probeerde Facebook al de mobiele markt te bestormen door in samenwerking met HTC een toestel uit te brengen. Deze HTC First was voorzien van een speciale Facebook Home-skin over het mobiele besturingssysteem Android. Dit toestel werd echter geen succes.

Dit jaar zal Zuckerberg onder andere de doelstelling om de hele wereld van een internetaansluiting te voorzien bespreken. Dit initiatief met de naam Internet.org bestaat uit de samenwerking met onder andere Nokia, Qualcomm en Samsung.