2min

Microsoft heeft zojuist bekendgemaakt aanwezig te zijn op de Mobile World Congress, het bedrijf zal zelfs een persconferentie organiseren. Waarschijnlijk zal Microsoft tijdens deze persconferentie meer laten zien van Windows 10 voor smartphones, mogelijk zelfs een previewversie vrijgeven. We verwachten echter geen nieuw vlaggenschip van de fabrikant.

Microsoft is de zoveel fabrikant die bekendmaakt aanwezig te zijn op het Mobile World Congress en een persconferentie zal houden. Microsoft zal op 2 maart een persconferentie organiseren. Voor ons is het natuurlijk raden wat elke fabrikant zal gaan presenteren, al ligt het bij sommige fabrikanten wel voor de hand.

In het geval van Microsoft kunnen we eigenlijk maar één ding bedenken en dat is een preview van Windows 10 voor smartphones. Nu heeft Microsoft al het een en ander getoond tijdens de presentatie van eind januari, maar dat zal op 2 maart alweer zes weken geleden zijn. Genoeg tijd om wat nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan Windows 10 en te presenteren in Barcelona tijdens het Mobile World Congress. Ook is de kans groot dat de previewversie van Windows 10 voor smartphones dan voor iedereen beschikbaar komt die zich heeft aangemeld voor het insider-programma.

Over het algemeen kan je tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress ook rekenen op nieuwe producten. Of Microsoft ook met nieuwe toestellen komt is onduidelijk, we verwachten het volgende vlaggenschip van Microsoft pas als Windows 10 klaar is en dat is pas ergens in het najaar. Recent heeft MIcrosoft een aantal budgetmodellen geïntroduceerd, daarmee ligt het voor de hand dat als er nieuwe hardware wordt gepresenteerd het zal gaan om een midrange-model.

Vorig jaar introduceerde vielen de Lumia’s nog onder Nokia en toen verscheen er geen nieuwe toestel. Nokia introduceerde destijds Nokia X, smartphones op een speciale Android-versie.