Het Amerikaanse Intel presenteerde gisteren de financiële cijfers over het vierde kwartaal van 2013. Intel’s CEO Brian Krzanich heeft hierbij aangegeven dat hij verwacht dat de PC-verkoop zal stabiliseren.

Gedurende het gehele jaar 2013 wist de Amerikaanse fabrikant Intel een omzet te genereren van 52,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 38,6 miljard euro. De winst hieruit bedroeg in totaal 9,6 miljard dollar, omgerekend zo’n 7,1 miljard euro. Ter vergelijking, in 2012 behaalde Intel een omzet en winst van respectievelijk 53,3 miljard dollar en 11 miljard dollar. In beide opzichten deed Intel het dus minder goed dan in 2012, maar vooral de winst valt tegen.

Ondanks de in totaal gezien minder gunstige financiële cijfers, zijn de inkomsten afkomstig van het PC-segment het afgelopen kwartaal in vergelijking met het jaar ervoor gestegen met twee procent naar 8,6 miljard dollar, omgerekend 6,3 miljard euro.

Brian Krzanich verklaarde: "Het afgelopen vierde kwartaal is solide te noemen, waarbij er tekenen zijn van een stabilisatie in het PC-segment in vergelijking met een jaar geleden. We hebben een stevige basis gecreëerd door innovatie sneller op de markt te zetten via meerdere platformen. Zo hebben we bijvoorbeeld op de CES meerdere apparaten getoond die een half jaar geleden nog niet op de planning stonden."

Eveneens meldde de CEO dat er gedurende het tweede kwartaal van dit jaar de eerste Android-tablets met de nieuwe krachtige maar energiezuinige Atom Bay Trail-chip hun opwachting zullen maken.