De specificaties van de Samsung Galaxy Tab 3 Lite zijn deels uitgelekt, door ene vermelding van de 3G-variant in Samsung’s database. Ondertussen is ook de certificatie voor het WiFi-model voltooid.

De Samsung Galaxy Tab 3 Lite is afgaande op de specificaties een goedkope tablet, iets wat de naam natuurlijk ook al deed vermoeden. We vinden bijvoorbeeld een schermresolutie van 1024 bij 600 pixels, een ARM Cortex A9-processor die tikt op 1,2 GHz en Android 4.2 Jelly Bean in de gelekte UAProf-specificaties terug.

Vorige week staken de eerste geruchten over de Galaxy Tab 3 Lite de kop op, toen werd al aangegeven dat de tablet waarschijnlijk zo’n 100 euro zal kosten. De tablet wordt net na de jaarwisseling verwacht in het wit en zwart. De Galaxy Tab 3 Lite zal dan onderdeel zijn van een keur aan goedkope producten van Samsung, waaronder ook de Galaxy Note 3 Lite en Galaxy Grand Lite zouden moeten vallen.

Samsung’s focus op goedkopere modellen komt niet onverwacht, we hebben al meermaals vernomen dat het Koreaanse bedrijf zijn pijlen het komende jaar minder zal richten op zijn high-end modellen zoals de Galaxy S- en Galaxy Note-lijn.