Halverwege dit jaar introduceerde Samsung de Galaxy Tab 3. Naar verluidt zal de Zuid-Koreaanse fabrikant begin komend jaar een kleinere Lite-versie van deze tablet lanceren.

Het ziet ernaar uit dat Samsung zich daadwerkelijk meer gaat richten op de productie van tablets en budgettoestellen. Recentelijk werd het gerucht dat er zowel van de Galaxy Note 3 (review) als de Galaxy Grand een Lite-variant zou komen door interne bronnen bevestigd.

Volgens de website SamMobile zal er binnenkort eveneens een Galaxy Tab 3 Lite op de markt worden gebracht. Hoewel er nog geen precieze technische specificaties van deze kleinere variant van de Galaxy Tab 3 (review) bekend zijn, zal er vermoedelijk een prijskaartje aan hangen van rond de 100 euro. Dit zou hiermee tot nu toe een van de goedkoopste tablets van de Zuid-Koreanen zijn.

Door het introduceren van Lite-varianten van de bestaande lijn tablets zal Samsung de concurrentie aangaan met opkomende Chinese fabrikanten. De tablets van deze fabrikanten zijn ondanks de doorgaans scherpe prijzen, technisch gezien niet minderwaardig.

Samsung zal volgens de geruchten zowel een WiFi- als een 3G-variant van de Galaxy Tab 3 Lite uitbrengen. De WiFi-variant zal in de tweede week van 2014 gelanceerd worden. In de derde week van 2014 zal vervolgens de 3G-variant beschikbaar zijn. Beide varianten zullen aanvankelijk worden uitgevoerd in het crème-wit. Volgens SamMobile zullen de WiFi- en 3G-variant respectievelijk in de vierde en de zesde week van 2014 optioneel in een donkere ebbenhouten kleur verschijnen.