De Chinese fabrikant Huawei heeft een doorontwikkelde versie van de populaire Ascend P6 aangekondigd. De Ascend P6 S is voorzien van een snellere processor, maar moet dat wel bekopen met een dikkere behuizing. Vooralsnog is de smartphone enkel in China te koop.

De Ascend P6 (review) was ten tijde van zijn introductie ’s werelds dunste smartphone. Die titel verliest de Ascend P6 in ieder geval niet aan de Ascend P6 S, want deze opgevoerde smartphone is voorzien van een behuizing die een fractie dikker is. De twee smartphones zijn respectievelijk 6,2 en 6,5 millimeter dik.

De enige grote wijziging in de Ascend P6 S is de quad-core processor, die met een kloksnelheid van 1,6 GHz precies 100 MHz sneller tikt. Het is onduidelijk of het ook om dezelfde processor en chipset draait, maar ondersteuning voor 4G-netwerken is hoe dan ook opnieuw niet meegenomen.

Overige specificaties van de smartphones zijn ongemoeid gebleven, dat betekent bijvoorbeeld een 4,7 inch HD-scherm, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en camera’s met resoluties van 8 en 5 megapixel aan respectievelijk de voor- en achterzijde. De accu heeft een capaciteit van 2.000 mAh en Android 4.2 Jelly Bean is het dienstdoende besturingssysteem.

Vooralsnog is de Ascend P6 S alleen in China te koop, het is onduidelijk of de smartphone ook zijn opwachting maakt in Europa en tegen wat voor prijs. In China kost de Ascend P6 S iets duurder dan zijn voorganger.