1 min

De Duitse tak van Huawei houdt er een aparte strategie op na, het toestel wat in Nederland door het leven gaat als de Huawei Ascend G6 (4G) noemen ze in Duitsland de Huawei Ascend P7 mini. Dit zorgt voor nogal wat verwarring en zorgde er ook voor dat we gisteren schreven over de introductie van de P7 mini. Hoewel technisch juist, kennen we dit toestel in Nederland onder de naam Ascend G6 4G.

De Huawei Ascend G6 4G is een smartphone met een scherm van 4,5 inch met een schermresolutie van 540 x 960 pixels. Aan de binnenkant is een Qualcomm Snapdragon 400-chip te vinden, wat redelijk opmerkelijk is omdat Huawei meestal eigen chips in hun smartphones gebruikt. Huawei heeft niet gekozen voor de gebruikelijke Snapdragon 400-chip, maar voor een variant met 4G-ondersteuning, er is echter ook een versie zonder 4G. Het is wel nog steeds een quad-core chip met een kloksnelheid van 1,2 GHz en een Adreno 305 GPU. Verder is er 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit aanwezig, wat nog uitbreidbaar is via microSD.

Voor de mensen die graag foto’s maken is er een 8 megapixel-camera aan de achterzijde met LED-flitser aanwezig. Aan de voorkant is een 5 megapixel-camera aanwezig. Huawei kiest vaker voor wat betere camera’s aan de voorzijde, waardoor met een Huawei-smartphone vaak betere selfies kunnen worden genomen.

Op de Mobile World Congress maakte we al een hands-on van deze smartphone.