2min

Eldar Murtazin heeft opnieuw van zich laten horen. De Twitteraar met een twijfelachtige geloofwaardigheid beweert dat Samsung van plan is om de Galaxy S5 voorafgaand aan de Mobile World Congress uit de doeken te doen.

Samsung lijkt de laatste hand te leggen aan de opvolger van de Galaxy S4 (review), maar wanneer het nieuwe vlaggenschip nou precies het levenslicht zal zien is momenteel nog onduidelijk. Volgens Eldar Murtazin zal dat op 23 februari gebeuren, waarna de telefoon in april in de winkels zal belanden. Murtazin heeft in het verleden regelmatig beweringen gedaan die uit bleken te komen, maar zat er ook wel eens naast. Wel voorspelde Murtazin de datum waarop de Galaxy S4 gepresenteerd zou worden correct.

Naar verwachting beschikt de Galaxy S5 over een scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een Snapdragon 805-chipset, een 16 megapixel-camera en een nieuwe versie van de TouchWiz-interface. Van die interface zijn de laatste tijd al enkele screenshots uitgelekt via @evleaks, een andere beruchte Twitter-gebruiker. Volgens Murtazin zal Samsung overigens een nieuwe naam gaan gebruiken voor de interface.

Mogelijk komen er twee versies van de Galaxy S5, de ene met een metalen behuizing, de ander met het vertrouwde plastic. Het is op dit moment nog onduidelijk of Samsung een iris- of vingerafdrukscanner in de smartphone zal integreren. Het Zuid-Koreaanse bedrijf doet dit enkel als de technologie goed functioneert.