2min

Eerder deze week berichtte de Russische Eldar Murtazin al over een mogelijke presentatie van de Samsung Galaxy S5 op 23 februari. Een vandaag verschenen tweet van dezelfde blogger schuift deze bewering echter van de baan. Samsung zou na het lekken van de presentatiedatum toch besloten hebben deze naar maart te verplaatsen.

Volgens de Russische blogger Eldar Murtazin zou Samsung de opvolger van de Galaxy S4 (review) in eerste instantie op 23 februari uit de doeken willen doen. Een tweet waarin hij verwees naar een presentatie van deze Galaxy S5 duidde hierop. Murtazin verklaarde namelijk dat hij een uitnodiging had ontvangen voor de presentatie die plaats zou vinden op de laatste dag van de Olympische Spelen. De Spelen worden gehouden van 7 tot en met 23 februari.

Toch blijkt uit de meest recente tweets van Murtazin dat Samsung zou hebben besloten om de presentatie van de Galaxy S5 in maart te laten plaatsvinden. Hierbij zou het moment van de onthulling zijn verplaatst door het lekken van de eerder geplande aankondigingsdatum.

Desondanks het onduidelijke moment van introductie van de Galaxy S5, bestaat er meer zekerheid over de ingangsdatum van de verkoop van het toestel. Die zou namelijk eind april of begin mei plaatsvinden. Gezien Samsung de tijd tussen aankondiging en lancering van een nieuw toestel zou willen beperken, lijkt een aankondiging in maart daarmee aannemelijk.