2min

Later dit jaar staat de lancering van Apple’s iOS in the Car op de planning. De auto lijkt één van de nieuwe strijdperken voor Apple en Google te worden. iOS in the Car wordt naar verluidt gelijktijdig met iOS 7.1 uitgebracht. Vandaag zijn er dankzij een ontwikkelaar afbeeldingen van iOS in the Car met een nieuw jasje uitgelekt.

Google kondigde onlangs een samenwerkingsverband met verschillende automerken aan. Dat ook Apple met een besturingssysteem voor de auto zou komen was al lange tijd duidelijk, dit werd tijdens de afgelopen WWDC in juni immers al aangekondigd. iOS in the Car integreert je iOS-apparaat naadloos in je auto. Apple gaf destijds aan dat het samenwerkt met twaalf fabrikanten, waaronder dure merken als Ferrari en Jaguar, maar ook meer betaalbare merken als Honda, Hyundai, Nissan en Opel zijn van de partij.

Sinds de presentatie van iOS in the Car heeft Apple echter niet stilgezeten. Het uiterlijk van het besturingssysteem is flink op de schop gegaan, zo blijkt vandaag. Ontwikkelaar Steven Throughton-Smith heeft iOS in the Car weten te activeren, waarschijnlijk in de simulatiesoftware die gebruikt wordt voor de ontwikkeling van apps. De Toughton-Smith plaatste verschillende screenshots op Twitter. Het oude uiterlijk is op dit moment nog zichtbaar op Apple’s website.

Het meest opvallende aan het nieuwe uiterlijk is dat de statusbalk van het iOS-apparaat aan de zijkant van het scherm wordt getoond, waardoor deze minder ruimte inneemt. Ook het hoofdscherm is aanzienlijk gewijzigd en toont nu meer overeenkomst met dat van iOS-apparaten.