1 min

Sony heeft de Xperia Z Ultra opnieuw gepresenteerd. Nu echter niet als smartphone, maar als tablet. Met een Full HD-scherm met een grootte van 6,4 inch lag deze presentatie ook al in de lijn der verwachtingen.

De komst van de Xperia Z Ultra (review) werd onlangs al voorspeld en is nu ook werkelijkheid geworden. Deze variant op de grote smartphone is ontdaan van de mogelijkheden om te bellen en sms’en en wordt dus gepositioneerd als een tablet, al is de schermgrootte kleiner dan die van bijvoorbeeld de Google Nexus 7 (review) en iPad mini 2 (review).

De specificaties blijven verder identiek aan de originele phablet. Dat betekend bijvoorbeeld een Snapdragon 800-chipset met quad-core processor, 2GB werkgeheugen en een 8 megapixel-camera. De metalen behuizing die 6,5 millimeter dik is, is nog steeds waterdicht.

Vooralsnog is de tabletversie van de Xperia Z Ultra alleen voor Japan aangekondigd, met een prijs van omgerekend 370 euro. Het is op dit moment onbekend of de tablet ook in andere delen van de wereld wordt uitgebracht.