1 min

Een lid van XDA Developers is erin geslaagd de Galaxy Gear-smartwatch van Samsung samen te laten werken met een Nexus 5 van Google. Vanuit de fabriek werkt Galaxy Gear enkel samen met Samsung-apparaten die voorzien zijn van Android 4.3 of nieuwer.

De Galaxy Gear (review) is Samsung’s eerste serieuze poging om de markt voor smartwatches op gang te helpen. Hoewel de verkoop van het slimme horloge niet op positieve wijze heeft verrast, wist Samsung wel interesse te wekken. Een van de grote nadelen van de Galaxy Gear is echter dat het apparaat enkel samenwerkt met Samsung’s eigen producten, maar ook dat geldt voor een fractie van wat er op de markt is.

In het verleden wist een lid van XDA Developer de Galaxy Gear al samen te laten werken met de HTC One (review) en nu is dat ook met de Google Nexus 5 (review) gelukt. Daarvoor is de installatie van Gear Manager vanuit de Play Store benodigd, naast enkele andere aangepaste APK-bestanden. Desondanks is het niet gelukt om bepaalde zaken zoals S Voice werkzaam te krijgen.

Een handleiding om Galaxy Gear aan een Nexus 5 te koppelen is terug te vinden op deze website.