1 min

Eerder werd door Samsung bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy Gear alleen werkt met de Samsung Galaxy Note III, totdat andere Galaxy-smartphones een update hebben gekregen naar Android 4.3 Jelly Bean. Nu lijkt het erop dat deze bewering niet helemaal waar is.

Een XDA Developer-lid genaamd Clifford gaf aan dat het hem was gelukt om de Galaxy Gear-manager te installeren op zijn HTC One, met daarop Android 4.1.2 Jelly Bean. Vervolgens kon hij zonder enige problemen gesprekken voeren via zijn Samsung Galaxy Gear. Het enige probleem waar Clifford tegenaan liep was het feit dat hij geen gebruik kon maken van S Voice.

Nadat Clifford succesvol de manager had geïnstalleerd en getest, plaatste hij op het forum van XDA Developer: "Ja, alles werkt naar behoren. Ik kan telefoongesprekken starten en ontvangen, zonder problemen. Ik ga vandaag proberen S Voice te installeren en dan ga ik kijken wat er gebeurt."

Doordat het Clifford was gelukt om de Galaxy Gear werkend te krijgen, reist de vraag of Samsung er opzettelijk voor wil zorgen dat de Galaxy Gear alleen met de eigen smartphones samenwerkt en wat daartoe de reden is.