Dennis Woodside, CEO van Motorola, heeft tegenover TrustedReviews aangegeven dat hij graag ziet dat smartphones nog aanzienlijk goedkoper worden. Woodside neemt een prijs van 50 dollar in de mond.

"Waarom kunnen deze aparte niet 50 dollar kosten? Er is geen reden dat dat niet kan gebeuren, dus daar gaan we ons op richten," zo spreekt Woodside in een interview. Motorola heeft met de Moto G (review) al een bijzonder goedkope telefoon in het assortiment, maar daar wil de Google-dochter het zeker niet bij laten.

De kans is echter groot dat deze goedkope smartphones niet snel in onze regio worden uitgebracht en eerder gericht zijn op opkomende markten zoals China en India: "in een groot deel van de wereld is 179 dollar flink wat geld, er is dus nog een grote markt die onder die prijs bediend kan worden." Met de 179 dollar wordt op de prijs van de Moto G gedoeld.

Ook laat Woodside nog een detail los over Project Ara, waarmee Motorola modulaire smartphones op de markt wil brengen: "Vandaag de dag heb je de keuze uit kleuren en soms materialen. Je kan nog geen schermgroottes en functionaliteit kiezen, maar wij gaan die mogelijkheid in het komende jaar of later brengen."