2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Het voelt als een eeuwigheid geleden: De laatste smartphone die Motorola in Europa uitbracht. Bij Techzine was eind 2010 de Motorola Milestone 2 de laatste smartphone die voor een recensie onder de loep werd genomen. In 2011 werd Motorola overgenomen door Google en sindsdien is het bedrijf flink op de schop gegaan. De Moto X -vooralsnog niet in Europa verkrijgbaar, maar wel in aantocht– tonen de eerst tekenen van de invloed vanuit Google.

Zowel de Moto X als de Moto G zijn op hun eigen manier erg bijzonder. Beide toestellen zijn gezien de specificaties aardig betaalbaar en de Moto X is op uiterlijk gebied tot in detail aanpasbaar. Wellicht is die telefoon een opmaat tot een modulaire telefoon, Motorola heeft al bevestigd daaraan te werken. Maar dit artikel betreft de goedkope Moto G, de Moto X zal ik dus verder achterwege laten totdat deze de revue passeert, als Motorola dat toestel in Nederland uitbrengt.


De Moto G heeft gezien zijn prijs echt indrukwekkende specificaties. Voorbeelden hiervan zijn een HD-scherm van 4,5 inch, 1GB werkgeheugen, 8GB interne opslagruimte en een Qualcomm Snapdragon 400-chipset. Aangezien de Moto G uiteindelijk toch een Google-product is, is er een gegarandeerde update naar Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Deze update wordt op het moment van schrijven zelfs al uitgerold.

Als concurrentie treft de Moto G een oververtegenwoordigd deelnemersveld. Het is voor deze smartphone dus zaak om op te vallen en dat lijkt op voorhand in ieder geval dankzij de specificaties al te gebeuren. Op papier is er geen telefoon uit het onderstaande lijstje dat aan de specificaties van de Moto G kan tippen.

Model Prijs
Acer Liquid E2 (review) 180 euro
HTC Desire 500 (review) 185 euro
Motorola Moto G 195 euro
Samsung Galaxy S III mini (review) 195 euro
Sony Xperia L (review) 205 euro
LG Optimus L7 II (review) 205 euro
Samsung Galaxy Ace 3 220 euro
Huawei Ascend G700 (review) 235 euro

De Motorola Moto G is verkrijgbaar met 8- of 16GB interne opslagruimte. De adviesprijzen liggen respectievelijk op 199 en 229 euro. In Techzine’s prijsvergelijker vind je deze varianten echter terug met prijzen vanaf respectievelijk 195 en 220 euro, dat is inclusief de verzendkosten. Hoewel de prijs dus al zeer scherp is, gaan winkeliers er nog eens een stukje verder onder zitten. De smartphone is enkel in het zwart te koop, maar andere kleuren voor de achterkant zijn wel beschikbaar.

Wij danken Coolblue en Pdashop.nl voor het beschikbaar stellen van het reviewexemplaar van de Moto G.