Na een presentatie van Motorola heeft Techzine een afzonderlijk gesprek gevoerd met Motorola’s vice-president Mark Randall. Uit dat gesprek bleek dat Motorola niet onder de indruk is van de Nokia X-reeks en dat er binnenkort concurrentie aan zit te komen voor het Finse bedrijf.

We hebben in 2013 al gezien dat Motorola weinig moeite heeft met het goedkoop aanbieden van relatief goede toestellen, met de Moto G (review) als duidelijk voorbeeld. Nokia kondigde tijdens het Mobile World Congress de Nokia X aan, een smartphone die rond de 100 euro zal kosten.

Gedurende een gesprek met Randall kwam het onderwerp natuurlijk ook op deze Nokia X. Randall gaf aan dat Motorola niet onder de indruk was. "Wacht maar af," was het korte maar krachtige antwoord van de topman. Verderop in het gesprek was duidelijk op te maken dat Motorola van plan is om de Nokia X te overtreffen. Daaruit kunnen we opmaken dat Motorola een smartphone op de markt wil brengen, waarbij de Nokia X qua prijs en/of specificaties wordt overtroffen.

Randall gelooft ook niet in Nokia’s aanpak. Het Finse bedrijf heeft een zogenaamde fork van Android gemaakt. Dat werkt in eerste instantie misschien prima, maar als Google eenmaal met een update komt, "gaat Nokia aardig wat hoofdpijn krijgen" om de zaken op orde te krijgen.

Het lijkt erop dat het uiterlijk enkele maanden zal duren voordat Motorola met een aankondiging komt.

Lees meer