Samsung heeft bekendgemaakt dat het mobiele besturingssysteem Tizen opnieuw uitgesteld is. Dat geldt natuurlijk ook voor de eerste Tizen-smartphones van zowel telecomprovider NTT DoCoMo en Samsung zelf.

Wanneer we Tizen nu mogen verwachten is onduidelijk, maar het lijkt erop dat we de eerste helft van 2014 alvast uit ons hoofd kunnen zetten: "Het is waar dat de lancering uitgesteld is, eerder waren we van plan om Tizen in de eerste helft van het jaar uit te geven in verschillende landen zoals Rusland en Korea."

Samsung meldde onlangs nog dat de eerste Tizen-smartphone op 23 februari getoond zou worden, maar die datum lijkt nu gereserveerd voor de aankondiging van de Samsung Galaxy S5. Het is mogelijk dat Samsung geen aandacht wil afleiden van deze lancering, maar er kunnen ook nieuwe problemen zijn opgedoken bij de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem.

In eerste instantie was het de bedoeling om Tizen al begin 2012 op de markt te brengen, maar het besturingssysteem is inmiddels al verscheidene malen uitgesteld.