Kort geleden heeft Samsung aangekondigd dat het Tizen gaat presenteren tijdens de MWC 2014 die volgende maand plaatsvindt. Inmiddels gaan er geruchten dat het eerste toestel dat gebruik zal maken van Tizen al in de lente op de markt zal komen. Dit blijkt uit anonieme bronnen.

Nog niet zo lang geleden maakte Samsung bekend dat Tizen tijdens de Mobile World Conference in februari gepresenteerd wordt. Tizen is een mobiel besturingssysteem dat ontwikkeld is door onder andere Samsung en Intel. Het besturingssysteem zou de concurrentie aan moeten gaan met grote besturingssystemen als Android en iOS.

Inmiddels gaan er geruchten dat de eerste toestellen die op Tizen draaien mogelijk al in de lente te koop zullen zijn. Dit betekent dat het wellicht in maart al mogelijk is om een Tizen-toestel te kopen. Volgens onbekende bronnen zal de lanceerdatum bekend worden gemaakt tijdens de MWC.

De Japanse telefoonprovider NTT DoCoMo heeft bevestigd dat de eerste Tizen-smartphone eind maart beschikbaar zal komen, hoewel dit waarschijnlijk zal gaan om een toestel dat speciaal gemaakt is voor de Japanse provider. Dit toestel zal ontwikkeld worden door de provider zelf en losstaan van Samsung.

Er waren al vaker geruchten over een lanceerdatum van een Tizen-toestel. Iedere keer bleek er echter niks te verschijnen omdat Samsung ervoor wilde zorgen dat Tizen in eerste instantie al zo goed mogelijk werkt. Providers als NTT DoCoMo hebben hierop aangegeven dat ze niet blij waren met de gang van zaken, wat ervoor zorgde dat Samsung de eerste showcase van Tizen heeft gepland tijdens MWC.

Behalve de gemiste deadlines heeft de lancering van de besturingssystemen Firefox OS en Sailfish er ook voor gezorgd dat Samsung meer haast is gaan maken.