Wat betreft de specificaties van de Samsung Galaxy S5 kan er al een aardig beeld van dit toestel worden geschetst. Toch is er nog niet veel bekend over de uiterlijke kenmerken. Deze week verschenen patenten verstrekken hierover mogelijk meer inzicht.

Het Zuid-Koreaanse Samsung zal met de Galaxy S5 mogelijk breken met een lange traditie. Waar de fabrikant haar toestellen doorgaans uitrustte met een fysieke Home-knop, lijkt deze zich niet op de Galaxy S5 te bevinden. Dat blijkt uit patenten van Samsung die deze week zijn goedgekeurd en gepubliceerd.

Ook is op een illustratie in het patent te zien dat er een mysterieus rechthoekig vlak zich rechtsboven aan de achterzijde bevindt. Speculatief zou dit om een vingerafdruksensor kunnen gaan. Verder is aan de achterzijde een camera met een flitser zichtbaar, een speaker lijkt zich op de onderste helft te bevinden. Op de voorzijde zijn vermoedelijk drie sensoren te zien met aan de bovenzijde de aan/uit-knop en een 3,5 mm audiojack.

Het is niet zeker wanneer Samsung de Galaxy S5 zal lanceren. Recentelijk beweerde Twitteraar Eldar Murtazin dat dit voorafgaand aan het Mobile World Congress op 23 februari zal plaatsvinden. Andere bronnen geven aan dat het toestel niet eerder dan eind april uit de doeken zal worden gedaan.