1 min

Aan de hand van een onderzoek van Backblaze onder de grootste fabrikanten van harde schijven is gebleken dat de producten van Hitachi gemiddeld genomen het meest betrouwbaar zijn. Western Digital presteert ook goed, terwijl Seagate relatief slecht uit de bus komt.

In het eerste jaar na aankoop heeft al 14 procent van Seagate’s 1,5TB-schijven de geest gegeven. Ook de schijven met 3- en 4TB zetten abominabele scores neer als gekeken wordt naar concurrenten Hitachi en Western Digital. Zelfs Seagate’s beste score is slechter dan de slechtste prestaties van de concurrentie.

Hitachi weet het best te scoren van de drie fabrikanten, maar wordt wel op de voet gevolgd door Western Digital. Na 3 jaar is volgens Backblaze nog 96,9 procent van de Hitachi-schijven in leven, bij Western Digital is dat 94,8 procent. Van de Seagate-schijven blijft na die periode slechts 73,5 procent over.

Seagate’s Barracuda Green met 1,5TB is door Backblaze uitgekozen als de slechte harde schijf uit de test, dit product heeft een levensduur van gemiddeld 0,8 jaar ofwel een krappe tien maanden.