De nog onaangekondigde Galaxy Grand Neo van het Zuid-Koreaanse Samsung is reeds opgedoken in enkele Nederlandse webwinkels. Dit toestel met de aanduiding Galaxy Grand Neo i9060 is verkrijgbaar voor een bedrag van 260 euro.

De afgelopen tijd doken er meerdere geruchten op over de Samsung Galaxy Grand Lite, ook wel aangeduid als Galaxy Grand Neo. Het toestel is inmiddels verkrijgbaar via meerdere webwinkels en lijkt dus vooralsnog een stille lancering te ondergaan, zonder bombarie vanuit Samsung.

Duidelijk wordt dat het toestel beschikt over een processor met vier rekenkernen, die tikken op 1,2 GHz. Verder is er 1GB aan werkgeheugen, 8GB opslagcapaciteit en draait de telefoon op Android 4.2 Jelly Bean. De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid middels een micro SD-kaartje. Het 5 inch-beeldscherm kan een resolutie weergeven van 800 bij 480 pixels. Het toestel is voorzien van Bluetooth 4.0 en de WiFi-protocollen 802.11 b/g/n worden ondersteund.

Tevens is de Galaxy Grand Neo uitgerust met een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en een 0,3 megapixel-camera aan de voorzijde. Video kan worden opgenomen in een HD-kwaliteit, oftewel 720p. De batterij in het toestel bezit een capaciteit van 2.100 mAh.

De losse prijs van het toestel bedraagt 260 euro in de Nederlandse webwinkels van Belsimpel en NieuweMobiel. Het is niet bekend of en wanneer het toestel in de rest van de Benelux verkrijgbaar zal zijn.